در جشنواره ثمر خلاقیت شکوفا می شود

شقایق شعبانی کارگردان نمایش افرا در چهارمین جشنواره تئاتر ثمر است که با او به گفتگو نشسته ایم.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی آکادمی ثمر، بنا بر گفته های شعبانی ایشان از هنرجویان دومین دوره ی کلاس های بازیگری ثمر در سال 1389 بوده که از طریق یکی از دوستانش با استاد ژیان و دوره های بازیگری ثمر آشنا و هم اکنون ۶ سال است که افتخار شاگردی محمدرضا ژیان را دارد.

کارگردان جوان نمایش افرا معتقد است مهمترین علت موفقیت ثمر و استقبال خوب دوستدران بازیگری و تاتر از این کلاسها عملی و کاربردی بودن آن است.

شقایق شعبانی که با کمک  میلاد تقی پور نمایش افرا را برای چهارمین جشنواره تئاتر ثمر آماده کرده است در ادامه می افزاید: یکی از خصوصیات بارز و بسیار خوب کارگاه های تئاتر ثمر این است که هنرجوبان از اولین دقایق شروع دوره، عملا خود را روی صحنه ی نمایش دیده و مضاف بر این تقویت خلاقیت با تمرین های کاربردی در خود را می بینند.

شقایق شعبانی جشنواره های داخلی تئاتر ثمر را به عنوان فوق برنامه ای کاربردی از دیگر مزیت های این آکادمی دانست و گفت: به شخصه چنین جشنواره ای را نمی شناسم و به قطع تقویت اعتماد به نفس، مسوولیت پذیری و شکوفایی خلاقیتهای هنرجوها مهمترین اثر این جشنواره است.

شعبانی شایان ذکر شد: فکر میکنم برای ایجاد رقابت سالم و اصولی و پیشرفت هنرجوها و مقایسه خود با سایر هنرجوها و تاتری های گرانقدر دعوت از گروه های دیگر در قالب فراخوان و به چالش کشیده شدن میتواند نتایج موثری داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این جشنواره کاملا حرفه ای برگزار میشود، هرچند که با وجود داخلی بودن جشنواره و همین فرصت کم که در اختیار تمام گروه های شرکت کننده که از دوستان خوب و با استعداد من هستند قرار گرفته و با تکیه بر توانایی های گروهی به تمام ابعاد یک تاتر حرفه ای که متن قوی، تالیف مناسب، کارگردانی اصولی، نور، موسیقی، طراحی صحنه و لباس، تبلیغات...همه و همه به صورت حرفه ای توجه دارند و انجام شده است.  به نظرم اگر فرصت بیشتری در اختیار داشتیم بهتربود.

شعبانی با اشاره به اینکه در این دوره ها هنرجوی بازیگری خلاقیت و اعتماد به نفس روی صحنه بودن را می آموزد اضافه کرد: قرار نیست آموخته های دیگران فقط دیکته شود.جزوه و کتابی تدریس شود و تمام. قرار است هنرجو در کنار مطالعات علمی تاتر، نفس به نفس با مخاطب ارتباط برقرار کند و نمایش اجرا کند که این مهم ترین و اصلی ترین مزیت دوره های ثمر است. در ثمر هرفرد فرصت کافی دارد تا استعداد ها،تفکرات،خلاقیت ها و باورهایش را روی صحنه بیاورد تا هم از سوی خودش و هم از سوی دیگران محک زده شود و این یعنی پیشرفت.

درانتها خوشحالم که با اعتماد جناب استاد ژیان در بخش کارگردانی جشنواره ی چهارم حضور دارم و یقین دارم در آینده ای نه چندان دور شاهد موفقیت های بیشتر ثمر و ثمری ها خواهیم بود چرا که هرجا انسانیت و روراستی باشد موفقیت هم هست.

گفتنی است: نمایش افرا (براساس نمایشنامه افرا یا روز میگذرد استاد بهرام بیضایی) و نویسندگی و کارگردانی شقایق شعبانی و میلاد تقی پور با موضوع اجتماعی است که ۶۰ دقیقه برای آن زمان لحاظ شده است ماجرای دختری از خانواده ی ضعیف جامعه که با مسائل و مشکلات تآمین مخارج رو به روست و برای رهایی از این مشکلات از سوی صاحب خانه اش پیشنهاداتی به او داده میشود.

بازیگران این نمایش را امیرحسین شفیعی پور، مریم طیبی، ستوده شفیعی پور، محدثه یادگاری، مسعود بوالحسنی، سید صالح طباطبایی، سجاد قاطعی، فرناز رستمی، فرشاد مولایی و میلاد تقی پور به ترتیب ورود تشکیل می دهند.

مهری شکری و باران گل دوست (طراح چهره پردازی)، شقایق شعبانی، میلادتقی پور و ابراهیم حسینی (طراح صحنه و لباس)، پدرام ورشوئی (طراح پوستر) و محمد حاجی حسینی و محمد سقایی (آهنگساز) به عنوان دیگر عوامل نمایش افرا هستند.

نمایش افرا روز دوشنبه 12 مهر ماه از ساعت 13 برای رقابت با دیگر گروه های نمایشی در چهارمین جشنواره داخلی و کارگاهی تئاتر ثمر  با مشارکت بنیاد فردوسی به روی صحنه خواهد رفت.